fbpx

Balayage

Balayage je tehnika kolorisanja kose koja je potekla iz Francuske sedamdesetih godina prošlog veka. Poznatija kao “sunce u kosi”, u prvom trenutku, to je bila tehnika koja je rađena svega dva, tri nivoa svetlije u odnosu na osnovu. Kasnije, kako su dame zahtevale da budu još svetlije, Balayage je prilagođen zahtevima klijenata.

U poslednjih par godina, Balayage je najtraženija tehnika kolorisanja, a svoju popularnost je stekla jer su mogućnosti kombinacije boja nebrojene i pružaju priliku da svaka dama bude unikatna. Idealna je za dame koje žele prirodan izgled i postepen prelaz boja, jer uključuje nijanse i dubine u kosi.

Balayage tehnika je najlakša za održavanje: jednom mesečno je potrebno uraditi preliv, kako bismo osvežili pigmente u kosi i dali joj dodatni sjaj. Pored toga što je najzahvalnija za klijenta, jer je održavanje jako jednostavno, ona, kao tehnika slobodne ruke, pruža i mnogobrojne mogućnosti. Prepoznatljiva je po suptilnijem prelazu, bez velikih kontrasta.
Balayage tehniku ćete lako prepoznati. Kod pravilno urađenog Balayage-a, dubina kose ostaje, dakle, svetli delovi čine maksimum 70% boje. Kontrast uvek treba da bude prisutan, jer to Balayage tehnici daje draž. Kao koloristi je posebno volimo, jer nam daje mogućnost rada po osećaju, bez šablona.

Balayage tehnika se uvek kombinuje sa Olaplex tretmanom, kako bismo kosu održali zdravom.
Poslednji korak u održavanju Balayage tehnike uključuje preporuke za negu kose nakon farbanja kako bi boja ostala trajnija, a kosa zdrava i negovana. Balayage tehniku je potrebno održavati jednom mesečno prelivom, kako bi kosa ostala sjajna i kako bismo neutralisali neželjene pigmente u dlaci. Takođe obavezna je upotreba kvalitetnih profesionalnih preparata kod kuće koji ne sadrže SULFAT, a poželjno je uraditi i neki salonski tretman za hidrataciju.

Dobro nam došle i hvala na poverenju,
Katarina Maravich i Tim

Start typing to see posts you are looking for.