fbpx

Kolor korekcija

Kako i samo ime kaže, color correction predstavlja korekciju boje. Ukoliko ste nezadovoljni kompletnom bojom (koren, sredina, krajevi) tada primenjujemo ovu tehniku.
Korekcija boje podrazumeva kompletnu promenu – od korena do vrhova – pri čemu kombinacijom različitih tehnika rada dobijamo maksimalni efekat, radi postizanja svetlije ili tamnije nijanse.
Korekcija zahteva maksimalno poznavanje svih tehnika rada i svakodnevni rad na njima. Zbog toga je veoma važan izbor i iskustvo koloriste, jer i mala greška može dovesti do fatalnog ishoda. Kako je ovo jedna od najzahtevnijih tehnika u svetu kolora, tokom korekcije je takođe bitno da se prepustite koloristi, verujete mu, kao i da verujete u celokupan proces. Ukoliko je boja tehnički loše urađena, tada je isto potrebno uraditi korekciju kako bismo prepravili tehnički momenat i dobili željenu tehniku (balayage, board balayage).

Pre nego što se odlučite za korekciju, važno je da imate realna očekivanja i razgovarate sa koloristom o vašim željama i ciljevima. Takođe je važno razgovarati o bilo kakvim prethodnim farbanjima ili tretmanima kose koji bi mogli uticati na postupak farbanja. Kolorista će vam pomoći prilikom izbora boje za vašu kosu na osnovu prirodne boje i tona kože kako biste odabrali boju koja će najbolje pristajati vašem tenu i izgledu. Pre samog početka rada, neretko radimo i test pramen kako bismo videli koji je maksimum koji kosa može da izdrži i nivo boje koji možemo da dobijemo na samoj kosi.
Veoma često, pre same korekcije boje, najbolje je pripremiti dlaku tretmanima nege, kako bi sama kosa bila otpornija na hemijske procese kojima će biti izložena prilikom farbanja. Naša preporuka je obavezan Olaplex tretman, jer on spaja disulfidne veze u samoj dlaci i na taj način čini kosu otpornijom na hemijske procese. Prilikom korekcije boje trudimo se da koristimo isključivo demi boje bez amonijaka jer one ne oštećuju kosu, sadrže hranljive sastojke u sebi i čine dlaku sjajnom i mekom na dodir.

Polednji korak je način održavanja boje kose i preporuke za njenu negu nakon postupka farbanja. Nakon korekcije boje, potrebno je negovati kosu posebnim preparatima kako bi boja bila dugotrajnija, a dlaka zdrava i negovana. Kroz korekciju, vaša kosa je izložena hemijskim procesima, i korišćenje kvalitetnih proizvoda za negu kose je neophodno kako biste sačuvali boju i nastavili redovnu negu vaše kose.

Dobro nam došle i hvala na poverenju,
Katarina Maravich i Tim

katarina-maravich-rev
Start typing to see posts you are looking for.