fbpx

Priprema kose za farbanje

Kako pripremiti kosu za farbanje i šta možete da uradite?

Farbanje kose iziskuje dobro stanje kose kako bi promena koju želite bila moguća i kako ne bi došlo do oštećenja kose. Ukoliko je kosa u lošem stanju pre samog farbanja, veća je verovatnoća da će se kosa hemijski oštetiti i da će posledice biti dugoročne. To naravno ne želimo ni mi, a ni
naši klijenti, zbog toga je od izuzetne važnosti pripremiti kosu za farbanje, biti spreman i pre same promene boje, i brinuti o svojoj kosi.

Kako bi se sprečilo oštećenje kose, potrebno je pripremiti kosu za proces farbanja i to u dva koraka:
1. Olaplex tretmanom
2. Hidra tretmanom

Olaplex tretman će spojiti disulfidne veze u dlaci i samim tim će ojačati strukturu dlake i sprečiti mogućnost da dlaka pukne ili se ošteti još više. Ako je vaša kosa uništena dugogodišnjim posvetljivanjem, Olaplex tretman će joj pomoći da povrati snagu, obnovi prirodnu strukturu i učini je glatkom i sjajnom.

Hidra tretmanom (Moroccanoil hydration) vratićemo vlažnost samoj dlaci, ona će biti elastična i takođe otpornija na hemijske procese. Kada se urade ova dva tretmana pre samog farbanja, mogućnost da dođemo do željene boje je mnogo veća, a mogućnost oštećenja je svedena na minimum.

Ukoliko je kosa u baš lošem stanju i jako je oštećena, potrebno je uraditi više puta kombinaciju ova dva tretmana kako bismo oporavili kosu pre samog farbanja.
Tada nam često nam postavljate pitanja poput:
1. Koliko tretmana je dovoljno kako bi imali efekta na kosu?
2. Za koliko će mi se oporaviti kosa i kad ću moći da se farbam?

Broj tretmana zavisi od stanja kose. Nakon svake vaše posete i urađenog tretmana vršimo konsultaciju kako bismo procenili stanje kose. Nekada se dešava da je dovoljno uraditi jednom kombinaciju ova dva tretmana, a nekad je potrebno više serija.

Vreme za koje će se kosa oporaviti zavisi dosta i od vaše kućne nege, kao i od faktora kako je nastalo samo oštećenje. Ukoliko je kosa oštećena zbog feniranja, prese i drugog, ona će se lakše i brže oporaviti. Ukoliko je oštećenje nastalo nestručnim farbanjem i upotrebom agresivnih hemikalija oporavak će trajati duže.

Start typing to see posts you are looking for.