fbpx

Nega kose

Kako se održava farbana kosa?

Poznato je da se svaka boja i toner ispiraju sa kose vremenom, a brzina i intenzitet ispiranja zavise na prvom mestu od kvaliteta i stanja vaše kose, a zatim i od učestalosti pranja, kao i kvaliteta proizvoda koje koristite. Što se češće pere kosa, boja sa kose će se brže ispirati, pa tako savetujemo pranje kose na svaka tri do četiri dana.

Da bi vaša boja bila lepa u svakom trenutku, potrebno je da znate kako da je pravilno negujete i održavate. Predstavljamo vam savete kojih bi trebalo da se pridržavate u salonu, kao i kod kuće.

Salonska nega

1. Redovno, na svakih 4 do 5 nedelja, u salonu uradite profesionalan preliv demi bojama koje ne oštećuju kosu, sadrže hranljive sastojke i čine vašu kosu sjajnom i mekom.

IZBEGAVAJTE
klasičan preliv običnom farbom, jer on trajno menja strukturu vaše kose (oštećuje je) i može promeniti vašu prirodnu boju kose (može dobiti narandžasti refleks).

2. Jednom mesečno uradite profesionalan tretman dubinske nege u salonu, Olaplex, Moroccanoil ili Nano tretman. Imajte u vidu da što je kosa svetlija, iziskuje veću negu i kvalitetnije preparate, kao i redovnije salonske tretmane nege.

3. Šišajte se redovno, barem 1 cm na svaka dva meseca, kako bi vaša kosa brže porasla. Rast kose će prestati ukoliko su vaši krajevi procvetali i nisu dugo šišani. Dlaka će postati sve manje aktivna u procesu rasta i kao posledicu ćete dobiti kosu bez sjaja, dlaku koja će početi sama da se kida i hemijski šiša.

Kućna nega

1. Koristite šampone i kondicionere koji su bez sulfata obavezno, jer je sulfat u preparatima taj koji utiče na brzinu ispiranja boje.

2. Obavezno koristite profesionalne preparate i bitno je naglasiti da šampon i maska moraju biti kompatibilni (iz iste kolekcije i od istog proizvođača). Sve preparate možete kupiti kod nas u salonu.

3. Izbegavajte presu, fen i figaro koliko god možete. Jednom u 10 dana je prihvatljivo uviti ili ispraviti vašu kosu, sve preko toga narušava strukturu dlake.

4. Ukoliko radite redovno tretmane nege, a i dalje presujete vašu kosu svaki drugi ili treći dan, sva nega koju radite biće uzaludna.

Start typing to see posts you are looking for.