Nega kose, Saveti

Da li je pametnije da se farbam pre ili posle mora?

Katarina Maravich Haircolorist

Kao i svakog leta, žene dolaze u nedoumicu da li je bolje da se ofarbaju pre ili posle odmora… Pokušaću da vam olakšam ove slatke muke i dam par saveta kako bi ste se lakše odlučile.
Ukoliko vaša kosa zahteva neku veću korekciju boje ili pak skidanje boje, najbolje bi bilo da sačekate da se vratite sa mora, jer nakon takvih zahvata kosi je potrebna odgovarajuća nega koju vi nažalost ne možete ispoštovati dok ste na odmoru tj. moru.

kacamaravichSunčevi zraci i so mogu uticati na prevremeno ispiranje boje. Poznato je da se devojke koje su crnke, vraćaju sa mora sa svetlijom nijansom, a isto se dešava i plavušama.

Dakle, so i sunčevi zraci mogu uticati da se boja koju ste sveže uradili, promeni (ispere) već nakon drugog, trećeg dana provedenog na plaži.

Kod Balayage tehnike „posledice“ su znatno manje… Najgore što se može desiti jeste da vam se preliv ispere brže, ali čim se vratite sa mora možete uraditi preliv ponovo i vaša kosa će ponovo imati isti ton.
Po povratku sa odmora poželjno je uraditi olaplex tretman u kombinaciji sa hidratacijom kose kako vaša kosa ne bi bila suva i bez sjaja.

Zato bih vas zamolila, drage moje dame da vodite računa o vašoj kosi dok ste na odmoru… Svaki put kada izadjete iz mora, isperite kosu od soli sa običnom vodom i koristite preparate sa uva/uvb zaštitom. Potrudite se da što češće nosite neki šeširić ili turban… Verujte mi, vaša kosa će vam biti zahvalna 🙂