Farbanje, Nega kose, Saveti

Kako pripremiti kosu za farbanje i šta možete da uradite?

Katarina Maravich Haircolorist

Farbanje kose iziskuje dobro stanje kose kako bi promena koju želite bila moguća i kako ne bi došlo do oštećenja kose. Ukoliko je kosa u lošem stanju pre samog farbanja, veća je verovatnoća da će se kosa hemijski oštetiti i da će posledice biti dugoročne. To naravno ne želimo ni mi a ni naši klijenti. Zbog toga je od izuzetne važnosti pripremiti kosu za farbanje, biti spreman i pre same promene boje i brinuti o svojoj kosi.

Kako bi se sprečilo oštećenje kose, potrebno je pripremiti kosu za proces farbanja i to u dva koraka:

1. Olaplex tretmanom
2. Hidra tretmanom

Olaplex tretman će spojiti disulfidne veze u dlaci i samim tim će ojačati strukturu dlake i sprečiti mogućnost da dlaka pukne ili se ošteti jos više. Ako je vaša kosa uništena dugogodišnjim posvetljivanjem, Olaplex tretman će joj pomoći da povrati snagu, obnovi prirodnu strukturu i učini je glatkom i sjajnom.
Hidra tretmanom vratićemo vlažnost samoj dlaci, ona će biti elastična i takođe otpornija na hemijske procese.

Kada se urade ova dva tretmana pre samog farbanja, mogućnost da dođemo do željene boje je mnogo veća a takođe mogućnost oštećenja je svedena na minimum.

Ukoliko je kosa u veoma lošem stanju i jako je oštećena, potrebno je uraditi više puta kombinaciju ova dva tretmana kako bi oporavili kosu pre samog farbanja. Tada nam često nam postavljate pitanja ovog tipa:

1. Koliko tretmana je dovoljno kako bi imali efekta na kosu?
2. Koliko vremena treba da prođe kako bi mi se kosa oporavila i kada ću moći da se farbam?

Broj tretmana zavisi od stanja kose. Nakon svake vaše posete i urađenog tretmana vršimo konsultaciju kako bismo procenili stanje kose. Nekada se dešava da je dovoljno uraditi jednom kombinaciju ova dva tretmana, a nekad je potrebno više serija.

Vreme za koje će se kosa oporaviti zavisi dosta i od vaše kućne nege, kao i od faktora kako je nastalo samo oštećenje. Ukoliko je kosa oštećena zbog feniranja, prese itd ona će se lakše i brže oporaviti. Ukoliko je oštećenje nastalo nestručnim farbanjem i upotrebom agresivnih hemikalija oporavak će trajati duže.