Saveti

Zašto je nega kose važna?

katarina-maravich-nega

Svakoga dana se susrećemo sa damama koje žele da maximalno posvetle kosu i da imaju najsvetliju nijansu plave boje. Svaka boja zahteva poseban pristup. Što je kosa svetlija, to joj je potrebnija posebna i redovnija nega. Da bi se dobila nasvetlija nijansa plave, kosa mora biti u dobrom stanju.

Šta to konkretno znači?

Disulfidne veze u dlaci moraju biti spojene kako ne bi došlo do pucanja dlake. Olaplex tretman je dubinski tretman koji spaja disulfidne veze u dlaci i zato je neizostavni deo kvalitetne nege kose. Takođe, dlaka mora biti hidrirana u čemu nam pomažu salonski tretmani dubinske nege. Kada se kosa adekvatno pripremi za farbanje, rizik od oštećenja se svodi na minimum.

Ukoliko je kosa u lošem stanju, boja koja se dobije prilikom farbanja će se kraće zadržati i neće imati dugotrajni efekat jer su disulfidne veze pokidane i pigmenti će se brzo isprati.

Živimo u vremenu kada nam je svaka sekunda važna, kada nam uvek nedostaje vremena za sve. Zato je naš savet da ukoliko niste sigurni da ćete moći adekvatno da negujete kosu nakon farbanja u plavo izaberete neke prirodnije nijanse koje ne iziskuju redovne posete frizeru. Najružnije što možemo videti na jednoj dami je suva, dehidrirana i iskidana plava kosa. Slažete se?

Šta podrazumeva mesečna nega?

  • Naša preporuka kod nege kose plavih nijansi je salonska nega jednom mesečno, koja obuhvata:

1. Olaplex + hidratacija kose
2. preliv (na 3 do 4 nedelje)
3. šišanje 1 cm

Kućna nega:

Profesionalni šamponi i pakovanja (nikako drogerijski preparati), eliksir za krajeve i preparat za zaštitu kose od toplote pre svakog feniranja ili peglanja.

  •  Idealna mesečna salonska nega kose kod prirodnijih nijansi:

1. Olaplex tretman
2. preliv (po potrebi)
3. šišanje (po želji klijenta)

Kućna nega:

Profesionalni šamponi i pakovanje, preparat za zaštitu kose od toplote.

Same procenite na osnovu naših preporuka šta se uklapa u vaše vreme i novac, šta će vama biti zgodnije za održavanje. Važno je da rezultat bude zdrava, lepa i negovana kosa 🙂

Ljubimo vas!

Katarina Maravich & Team