Saveti

Šta je to Olaplex?

katarina-maravich-olaple

Olaplex tretman? Šta je to i čemu služi?

Kao što sam i obecala, evo par rečenica o Olaplex tretmanu!

Pokušaću da se ne služim stručnim izrazima kako bih vam što bolje dočarala njegovo dejstvo i pokušaću u što kraćim crtama da razjasnim sve nedoumice.

1. Postoje Olaplex broj 1, 2 i 3.


2. Olaplex tretman se radi u salonu, pri čemu koristimo fazu 1 i fazu 2. U zavisnosti od oštećenja, tretman može trajati od 45min do 1h. Ukoliko se drži manje od toga, njegovo dejstvo će biti umanjeno i neće se postići maximalani rezultat. Olaplex tretman je jedini tretman koji prodire u korteks dlake i oporavlja (ponovo spaja) vaše disulfidne veze. Disulfidne veze pucaju prilikom farbanja, feniranja, peglanja… Olaplex tretman se koristi i kao priprema pre farbanja. Ukoliko je vaša kosa već trošna, a želite neku svetliju boju, možete pripremiti vašu dlaku za farbanje tako što ćete uraditi jedan Olaplex tretman. Mi smo jako zadovoljni rezultatima koje dobijamo kada pre samog farbanja klijent pripremi dlaku za farbanje. Razlika je ocigledna.
Takođe, naša preporuka je da se Olaplex tretman uradi jednom mesečno ukoliko je kosa srednjeg oštećenja. Ukoliko je vaša kosa JAKO oštećena tada je potrebno uraditi 2 do 3 tretmana u vremenskom periodu od mesec dana. Kombinacija Olaplex tretmana i tretmana hidratacije (o ovom tretmanu ću vise pisati neki drugi put) daje najbolje rezultate za jako, jako oštećene i suve kose. Čula sam par puta da se devojke žale kako im je posle Olaplex tretmana nekako „nakostrešena“, neukrotiva, a to je pokazatelj da je Olaplex tretman odradio svoj posao! Spajanjem disulfidnih veza, kosa „divlja“ i potrebna joj je hidratacija koja ce je omekšati i „smiriti“.
3. Olaplex nije farba.
4. Olaplex broj 3 (kućna nega) ne može oporaviti vašu kosu, on služi za održavanje vaše boje. (nemojte bacati pare na broj 3, odnosno bolje kupite neko kvalitetno pakovanje)
5. Olaplex ima važnu ulogu u održavanju vaše boje, žene koje redovno rade Olaplex tretman nemaju problem sa prevremenim ispiranjem boje nakon farbanja.
6. Jesam li vas udavila ?

Vaša Katarina Maravich